FC Groningen zet vrijwilligers in het zonnetje met VIP-dag

vrijwilligers fc groningen

Zaal met vrijwilligers aanwezig bij de wedstrijd FC Groningen – Heracles Almelo (foto: Essent)

Tijdens de VIP-dag van afgelopen zaterdag werden circa 250 voetbalvrijwilligers in het zonnetje gezet. Hoofdsponsor Essent organiseerde deze bijzondere dag tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Heracles Almelo. Voor, tijdens én na de wedstrijd werden de onmisbare schakels van amateurverenigingen uit Noord-Nederland beloond voor alle inzet.

 

De genodigden kregen voorafgaand aan de wedstrijd een lunch aangeboden. Ook was er een meet en greet met een speler uit het elftal. Vervolgens bekeken de VIPS samen de wedstrijd. Jos van der Bijl, vrijwilliger bij VV Grijpskerk en aanwezig op de VIP-dag vond het geweldig: ‘Ik vind het een super initiatief dat wij zo ontvangen worden door FC Groningen’. Tineke Timans, vrijwilliger bij VV ZNC vult aan: ‘Heel goed dat Essent en FC Groningen aandacht hebben voor vrijwilligers’. De VIP-dag eindigde voor iedereen in een groot feest. FC Groningen won de wedstrijd met 3-0 en sloot daarmee het seizoen af met een klinkend clubrecord.

De ‘meest bepalende’ vrijwilligers uitgenodigd
FC Groningen en hoofdsponsor Essent willen door middel van dit jaarlijks initiatief iets terug doen voor de gemotiveerde helpers in het voetbal. Zij staan tenslotte week in, week uit klaar om ervoor te zorgen dat vele voetbalteams zich op het veld sportief kunnen uitleven. Paul Boehlé, manager Sponsoring bij Essent vindt de actie belangrijk: ‘Vrijwilligerswerk is het cement van de maatschappij. In dit geval zorgt het ervoor dat wekelijks honderdduizenden mensen zich sportief kunnen uitleven. Reden genoeg om bij de aangesloten verenigingen van het FC Groningen Amateurconvenant te vragen om hun meest bepalende vrijwilligers te nomineren.

Over het FC Groningen Amateurconvenant
Het amateurconvenant van FC Groningen telt 188 deelnemende amateurverenigingen: van Ameland tot aan Hoogeveen en van Veelerveen tot aan Harkema. FC Groningen streeft er naar dichtbij de clubs uit de noordelijke regio te staan. Om dit te bereiken wordt er een afwisselend en aantrekkelijk programma aan activiteiten gecreëerd. Succesvolle onderdelen hiervan zijn themabijeenkomsten, jeugdclinics, nieuwsbrieven, regionale Talentendagen en aantrekkelijke kaartenacties. Hoofdsponsor Essent ondersteunt deze activiteiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *