FC Groningen op stoom voor play-offs tegen Vitesse | Mistersnooker

sport fc groningen tribune (1 van 1)De laatste competitiewedstrijd van FC Groningen – thuis tegen Heracles (3-1) – leek aanvankelijk een niemendalletje te worden. De fans in de Euroborg die hoopten op een wervelend slot van de reguliere competitie, moesten wachten op de tweede helft. Met de zege boekten de noorderlingen een record want nog nooit won de club zes keer achter elkaar in de eredivisie. Voor Angelo Cijntje werd het zelfs een gedenkwaardige avond. De oud-Veendamspeler maakte als invaller zijn eredivisiedebuut na 33 jaar, 5 maanden en 24 dagen…

Viel de ploeg van trainer Erwin van de Looi in de matige eerste helft iets kwalijk te nemen? Ach, het aantrekkelijke seizoenstoetje was al een feit en een paar dagen voor de play-offwedstrijd tegen Vitesse (woensdagavond in de Euroborg) neem je natuurlijk geen risico’s met het oog op eventuele blessures. Bovendien bleek al snel dat AZ, dat Groningen nog naar de achtste plaats kon verdrijven, het niet meer kon opbrengen om het uiterste te geven voor een positief resultaat.

De drie doelpunten en het luid bejubelde debuut van Cijntje waren de absolute hoogtepunten van de avond. Neem bijvoorbeeld het doelpunt van de 17-jarige Zivkovic die zich sinds de beklonken transfer naar Ajax steeds meer manifesteert als superspits. Hij prikte de bal achter de vijandelijke doelman alsof het geen enkele moeite kost en als je op deze leeftijd al zo gemakkelijk scoort, dan belooft het veel voor de toekomst.

Gaat de Trots van het Noorden in een flow richting play-offs, tegenstander Vitesse verkeert in een ernstige vormcrisis, die de Arnhemmers de laatste maanden terugwierp van een kampioenskandidaat naar de zesde plaats in de eindklassering. De dubbele confrontatie begint zoals gezegd in de Euroborg en daar zal de Trots van het Noorden zijn opponent direct bij de keel moeten grijpen. Onder het motto ‘de eerste klap is een daalder waard’ dient FC Groningen in eigen huis een gunstige basis te leggen voor het uitduel dat zaterdag op het programma staat.

Met de huidige vorm van de equipe van trainer Van de Looi – en de zwakke periode van Vitesse – moet de club in staat zijn om te bouwen aan een minimale marge van twee doelpunten. FC Groningen heeft de reguliere competitie met vlag en wimpel afgesloten en het zou een domper zijn als de eerste play-offduels in een teleurstelling zouden eindigen. Het mooiste zou zijn om na Vitesse het Europese ticket te veroveren in een dubbele confrontatie tegen SC Heerenveen. Over dat scenario mogen de supporters nog een paar nachtjes dromen.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *