Fiets Groningen op nummer 1 fietsstad van Europa

groningen-centrum-trompbrug-fietens-1Groningen doet mee aan de European Cycling Challenge 2014 om te laten zien dat Groningen de nummer 1 fietsstad van Europa is. Met behulp van een speciale app kunnen Stadjers gedurende de maand mei bijhouden hoeveel zij fietsen. De gefietste kilometers tellen mee voor het klassement van de stad Groningen. Of je nu woont, werkt of studeert in Groningen: elke meter telt.

Hoe kun je meedoen?
De uitdaging is om als stadsteam zoveel mogelijk kilometers vast te leggen met behulp van je smartphone. Hoe doe je mee? Ga naar www.ecc2014.eu en geef je op voor ‘team Groningen’. Download vervolgens de app op je smartphone en ‘track’ jouw fietsritten. Moeilijk? Valt mee. Bekijk de pagina met uitleg en/of download de handleiding.

Of bekijk het filmpje op Youtube.

Gedurende de gehele maand mei telt vervolgens elke fietsrit die je gedeeltelijk of geheel in de stad maakt, mee voor het Groningse totaal.  Elke deelnemer maakt bovendien kans op coole fietsprijzen!

Wedstrijd tussen steden onderling
Groningen neemt het op tegen 31 steden uit 12 landen, die flink verschillen in grootte. Inverness in Schotland en Pomezia in Italië hebben bijvoorbeeld minder dan 70.000 inwoners. Maar ook wereldsteden als Rome, Warschau en Barcelona doen mee. Met 198.000 inwoners hoeft Groningen als fietsstad bij uitstek zeker niet onder te doen voor deze steden. In Groningen vindt bijvoorbeeld méér dan de helft van alle woon-werkverplaatsingen plaats per fiets. In Barcelona is dat nog geen 1 procent (bron: eurostat). Uitgebreide informatie is te vinden op www.ecc2014.eu

Stad als best practice
Groningen wil zich laten zien als een koploper op het gebied van fietsvriendelijkheid, fietsinfrastructuur en –cultuur. Deze uitdaging is daar een uitgelezen kans voor. Veder zijn dit soort internationale evenementen erg leerzaam voor alle deelnemende partijen en dragen zij bij aan het behouden en verbeteren van de best practice die we in Groningen als normaal ervaren.

Fiets Groningen op 1
Like ons op Facebook: https://www.facebook.com/fietsgroningenop1
Twitter: @050fietst Twitter mee met #050fietst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *