Fietsenmakers winkelcentrum Paddepoel respecteren vonnis Rechtbank niet

De Groningse Fietsenmakers lappen het vonnis van de Rechtbank van 3 januari 2018 aan hun laars, laat de Vereniging van Eigenaren Paddepoel in Groningen weten. Ondanks vele verzoeken en sommaties en het feit dat hun schulden niet gebaseerd zijn op de inmiddels opgeloste zondagskwestie weigerden zij ondanks het vonnis van de Rechtbank te betalen.

Terwijl alle pandeigenaren in het winkelcentrum wèl aan hun betalingsverplichtingen voldeden, hebben de Fietsenmakers sinds april 2016 in het geheel niets, o,oo betaald. Wèl bleven zij profiteren van de eigendommen en voordelen van de vereniging van eigenaren en het centrum en zij doen dat nog steeds. Zij nemen wel de lusten maar niet de lasten. Dat is niet fair en onredelijk en zou ten koste gaan van anderen die daardoor meer zouden moeten betalen. Daarbij komt dat het niet betalen in strijd is met de verplichtingen die de Fietsenmakers middels de notariële akte bij aankoop van hun pand hebben geaccepteerd.

De opstelling van de Fietsenmakers is des te kwalijker nu de Rechtbank hen wel tot onmiddellijke betaling veroordeelde en gezegd wordt dat zij het te betalen geld op de plank klaar hebben liggen.

De vereniging van eigenaren heeft veelvuldig verzocht en gesommeerd wel te betalen. Toen de Fietsenmakers dat simpelweg bleven weigeren zag de vereniging van eigenaren zich helaas genoodzaakt tot incasso en dagvaarding over te gaan. In de dagvaarding is bewust niets gevorderd aangaande de zondag. De opgeloste zondag kwestie staat dan ook geheel los van de gevoerde incasso procedure en het vonnis van de Rechtbank waarbij de Fietsenmakers veroordeeld zijn tot betaling.

Ook het verzoek om tenminste zekerheid voor het te betalen bedrag te geven werd volledig door de Fietsenmakers genegeerd.

Nu de Fietsenmakers als pandeigenaren ook nog eens via andere BV’s een en ander hebben afgeschermd en alle andere eigenaren (en via hen deels huurders) in het centrum voor hun niet-betalen zouden moeten opdraaien, zag de vereniging van eigenaren zich helaas genoodzaakt beslag te leggen.

Zodra de Fietsenmakers hun schulden hebben betaald wordt het beslag opgeheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *