Floor nieuwe kinderburgemeester van Groningen

Op zaterdag 7 december is Floor verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Zij is hiermee de derde kinderburgemeester. Met de slogan: ‘Als je niet opgeeft bereik je je droom’, wist zij de meeste stemmen binnen te halen. Wethouder Mattias Gijsbertsen maakte dit zaterdagmiddag in het Forum Groningen bekend. De kinderburgemeester wordt tijdens haar ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Milou.

Floor wil graag dat arme kinderen kunnen sporten. Ze wil meehelpen dat ze iets bereiken. “Maar het belangrijkste is dat ik gewoon iets goeds voor Groningen wil doen.”

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente Groningen. Gijsbertsen: “De kinderen zelf leren er veel van, maar wij als volwassenen leren er ook veel van. Mooi om te zien dat we zo de ideeën van kinderen een plek kunnen geven.”

Tekst gaat door onder de galery. Meer foto’s  van Jan Hendrik van der Veen; Klik hier

De kinderburgemeester treedt vanaf januari in functie. Zij vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Zij is ook de voorzitter van de Raad van Kinderen. Daarbij krijgt Floor de kans om zelf activiteiten te organiseren om haar verkiezingsbelofte waar te maken.

Vorig jaar werd Jouayria gekozen tot kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Amy. Hun ambtstermijn zit er eind december op. De allereerste kinderburgemeester was Jovano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *