Nieuwjaarsfeest Groningen in Forum Groningen | Feest volgens formule van weleer

Op donderdag 2 januari 2020 organiseert de gemeente Groningen het Nieuwjaarsfeest in Forum Groningen. Het feest heeft min of meer dezelfde opzet als het feest dat jarenlang in de Oosterpoort werd gegeven. Nieuw is de locatie, in het nieuwe hart van de stad: Forum Groningen. Alle inwoners van de gemeente Groningen zijn van harte welkom. Burgemeester Koen Schuiling houdt zijn nieuwjaarstoespraak. Daarna treden verschillende artiesten en bands van Groninger bodem op. Bezoekers kunnen ook naar de Comedy Night, de Silent Disco en naar Groninger films. De toegang is gratis.

Burgemeester Koen Schuiling: ‘Namens het gemeentebestuur nodig ik alle inwoners van de gemeente van harte uit om met ons, en natuurlijk met familie, vrienden, buren en bekenden te proosten op het nieuwe jaar. Dat doen we met een feest zoals voorheen in de Oosterpoort, alleen dan nu op de tweede dag van het jaar en in onze nieuw publiekstrekker, Forum Groningen.’

Programma
Voor de bezoekers van het feest gaan de deuren van het Forum om 19.00 uur open. Burgemeester Koen Schuiling houdt zijn nieuwjaarstoespraak om 20.00 uur in de Rabostudio. Daarna wordt geheel volgens traditie het Grönnens Laid gezongen. Vervolgens barst het muzikale en culturele programma los op verschillende plekken in het Forum.

Aan de programmering wordt nog volop gewerkt. Daarbij mikt de gemeente op een breed en gemêleerd publiek. Forum Groningen biedt het podium aan regionaal talent. Er is veel live muziek verspreid door het gebouw, van bijvoorbeeld de Waterlooshow, met René Karst en Drukwerk. Groninger muzikanten als Swinder, Inge van Calkar en The Tightropes treden op. Ook geven onder anderen de deejays Swoolish Garage en Sebastian Davidson een show en is er een silent disco. Filmliefhebbers kunnen de beste Groningse producties bekijken in de bioscoopzalen. En in de Comedy Night zijn er optredens van Teun van den Elzen, Ronald Smink & Wilko Terwijn.

Foto’s: Geert van Duinen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *