Fraeylema Koetsentocht 2022

Afgelopen zaterdag, 3 september, trok voor de 26e keer een stoet rijtuigen en oldtimers rond de omgeving van Slochteren. En wat is mooier om rijtuigen te zien rijden met paard/paarden en pony’s. Met op de bok de koetsiers en in het rijtuig personen die eruit zien als in de vorige eeuw ging van start vanuit Schildwolde.  De Stichting Fraeylema Koetsentocht stimuleert het rijdend houden van het Nederlands en Groninger erfgoed. De naam en activiteiten zijn gerelateerd aan de prachtige Fraeylemaborg in Slochteren.

De stoet vertrok rond half elf vanmorgen en er werd op verschillende locaties stilgestaan en de mogelijkheid voor het publiek geboden om de aanspanningen te bekijken.

Slecht één historisch rijwiel, een Heraut uit 1915.
Rond kwart voor vier vindt de presentatie bij de Fraeylemaheerd plaats waarna de prijsuitreiking plaats vindt.
Een mooi gezicht om rijtuigen te zien rijden met paard/paarden en pony’s door de straten van de Gemeente Slochteren. Met op de bok de koetsiers en in het rijtuig personen die eruit zien als in de vorige eeuw. De Stichting Fraeylema Koetsentocht stimuleert het rijdend houden van het Nederlands en Groninger erfgoed. De naam en activiteiten zijn gerelateerd aan de prachtige Fraeylemaborg in Slochteren.

 

De stoet trekt jaarlijks veel bekijks en dat was dit jaar niet anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *