Friesestraatweg bij kruispunt Aduard en Slaperstil afgesloten

Van zaterdag 28 april, 07.00 uur tot en met maandag 7 mei, 06.00

 

Van zaterdag 28 april, 07.00 uur tot en met maandag 7 mei, 06.00 uur is de Friesestraatweg in beide richtingen afgesloten tussen de verkeerslichten bij het kruispunt Aduard en de verkeerslichten bij het kruispunt bij Slaperstil (bij het Chinees restaurant).

De stremming geldt voor alle verkeer in beide richtingen, behalve voor fietsers. Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de zuidkant van de N355. Het verkeer uit Groningen richting Aduard kan afslaan bij het kruispunt Slaperstil naar Hoogkerk en richting Dorkwerd. Het verkeer uit Zuidhorn richting Groningen kan afslaan bij het kruispunt naar Aduard.

Werkzaamheden Nieuwklap
De aannemer is begonnen met het graven van de sloten aan de zuidkant van de Friesestraatweg (N355). Komende week gaat de aannemer hiermee verder. Ook is een begin gemaakt met de aanleg van de zandbaan van het nieuwe fietspad ten zuiden van de N355. Komende week wordt hier beton op aangebracht. Ook wordt de funderingslaag aangebracht op het nieuwe gedeelte van de provinciale weg. Komende week worden de randen van de brug waarop de leuningen geplaatst kunnen worden (de zogeheten ‘schampkanten’) aan de zuidzijde en in het midden van de brug gestort.

Asfalteren nieuwe rondweg
Afgelopen week zijn de eerste twee asfaltlagen op de nieuwe rondweg langs het Aduarderdiep aangebracht. Later komen daar nog eens twee lagen overheen. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats tussen de nieuwe brug bij De Lindt en de nieuwe loskade ten oosten van Aduard. Nadat het terrein aan de zuidkant van de nieuwe loskade klaargemaakt is, wordt de rondweg aangesloten op de nieuwe brug bij Aduard. Dit terrein moet eerst gesaneerd worden. Daarom duurt het nog tot halverwege 2019 voor dat de rondweg klaar is.

Foto’s: Geert van Duinen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *