Geef amateurverenigingen een podium in culturele hoofdstad Groningen

concertenDe uitreikingen van de European Border Breaking Awards (EBBA’s) en Eurosonic Noorderslag, het grootste popfestival van Europa, vinden deze week plaats in Groningen. Op verschillende podia in de stad is hét culturele talent uit binnen- en buitenland te zien. Volgens het CDA het moment om ook aandacht te vragen voor het muzikale talent uit de Stad, namelijk de amateurmuziekverenigingen.

Fractievoorzitter René Bolle: ‘Grote festivals en feesten zijn er veel in Groningen, maar talent begint als amateur. Het is van belang dat ook amateurgezelschappen hun kunsten kunnen vertonen aan een breed publiek, laagdrempelige tarieven zijn daarbij cruciaal.’ Naar aanleiding van de evaluatie van de Cultuurnota heeft het CDA een enquête gehouden onder de muziekverenigingen.

‘De gemeente beheert verschillende podia, maar het is bijna onmogelijk voor een amateurvereniging om hier gebruik van te maken,’ aldus Bolle. ‘Zelfs de leges voor een openluchtconcert, dat voor iedereen toegankelijk is, zijn erg hoog.’ Het CDA vindt dat gemeentelijke podia zoals bijvoorbeeld de Oosterpoort, hun deuren zouden moeten openen voor amateurverenigingen. René Bolle: ‘Groningen is de culturele hoofdstad van het Noorden, laten we ervoor zorgen dat ook amateurverenigingen hier hun kunsten kunnen vertonen.’

De enquête die het CDA gehouden heeft zal binnenkort worden aangeboden aan de Kunstraad en de wethouder van cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *