Serie klachten studentenhuisvesting Plutolaan

steden nederland, groningen, paddepoelDinsdagavond 13 januari ging ROOD, jong in de SP op pad voor de Huisjesmelker van het Jaar Verkiezing. Deze keer gingen de SP-jongeren langs bij een studentencomplex aan de Plutolaan, waar internationale studenten wonen.

Dit naar aanleiding van een serie klachten over de Housing Office, die eigenaar is van het pand.

ROOD-woordvoerder Siewert Olthof: “Internationale studenten worden al vaak uitgebuit door huisjesmelkers en nu bereiken ons ook veel klachten over de Housing Office, die honderden kamers hier in de stad verhuurt. We zijn direct begonnen met een onderzoek.” Bij het bezoek liepen klachten uiteen van te hoge huur tot slecht. Olthof:

“Huurders betalen €450,- voor een kamer van 20m2 en ze delen een vriezer, oven en magnetron met 27 andere huurders. Om nog maar te zwijgen over het vaak schrikbarende achterstallig onderhoud. Deze studenten hebben vaak niet de keuze om ergens anders te gaan wonen en daar maakt deze huurbaas grof misbruik van. Het is schandalig om zo met je huurders om te gaan.”

Veel huurders hebben zich reeds georganiseerd via de facebookgroep:

‘Experiences from Groningen’s Housing Office’. ROOD verzoekt iedereen die klachten heeft over de Housing Office dit te melden via huisjesmelkervanhetjaar.nl of te mailen naar [email protected].

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *