Geen investeringen onderkomen brandweer Airport Eelde

nederland 2014, eelde paterswolde, luchthaven, eerste arke vlucht antalyaDe gemeente Groningen is voorlopig niet bereid te betalen voor verbetering en uitbreiding van de terminal en een nieuw onderkomen voor de brandweer op Groningen Airport Eelde.

Groningen investeert niet in het vliegveld totdat de prognoses van reizigersaantallen en omzet zijn waargemaakt, zeggen B&W. “Wij zijn van mening dat de luchthaven zichzelf financieel moet kunnen bedruipen.”  Ook de provincies hebben al aangegeven voorlopig niet in te willen gaan op investeringsverzoeken. Deze zouden onvoldoende onderbouwd zijn. Groningen en Drenthe willen eerst groei van de aantallen reizigers zien.

Groeiambities
Vorig jaar is de baan van het vliegveld verlengd, betaald door het Rijk. Een onderzoeksbureau noemt de groeiprognoses van het vliegveld “ambitieus” en acht het risico groot dat de groeiambities niet of slechts gedeeltelijk worden gehaald.

Vestigingsklimaat
Groningen is wel bereid 60.000 euro beschikbaar te stellen voor een zogeheten ‘route-ontwikkelingsfonds’. B&W zien wel het belang in van de luchthaven als versterking van het vestigingsklimaat voor bedrijven in Stad en regio. De gemeente is voor 26 procent aandeelhouder van de NV Groningen Airport Eelde. De andere aandeelhouders zijn de provincies en de gemeente Tynaarlo.

Lees ook de nota: Strategisch Plan Groningen Airport Eelde >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *