Boekhandel ISIS bedreigd om naam

steden nederland groningen, centrumAntiquariaat Isis in de Folkingestraat heeft  dagelijks te maken met bedreigingen door mensen die de winkel in verband brengen met de gelijknamige terreurorganisatie. De winkelruit wordt regelmatig bespuugd en besmeurd.

 

 

steden nederland groningen, centrumEigenaar Theo Butterhof: ‘De naam Isis verwijst naar de Egyptische moedergodin, godin van het leven. We bestaan al sinds 1984 en hebben altijd die naam gehad. Maar sinds de terreurorganisatie in het nieuws is, associëren voorbijgangers ons met fundamentalisme in Syrië en Irak. Ze dreigen de winkel in de fik te steken, spugen op de ruit of gooien viezigheid tegen het raam lezen we in het Boekblad.

Ook een verklaring die op de ruit is gehangen helpt weinig. Het zijn blijkbaar niet de mensen die veel lezen, die zo hevig reageren:

‘Voor de analfabeten onder ons: isis is een egyptische moedergodin. Godin van de vruchtbaarheid, het leven en de wijsheid. Lees eens een boek.’ Dat staat inmiddels te lezen in de etalage.

Ondanks de bedreigingen is eigenaar Theo Butterhof niet van plan de naam van de winkel te veranderen.  Antiquariaat Isis is in 1984 opgericht en gevestigd in het centrum van Groningen. Het assortiment bestaat uit literatuur, geschiedenis, kunst, religie, esoterie, topografie en oude en bijzondere boeken, met filosofie als specialisatie.

Eén gedachte over “Boekhandel ISIS bedreigd om naam

  1. Jammer genoeg laat dit de realiteit zien. Dit is een winkel die in verband wordt gebracht met de naam ISIS, maar wat te denken over ons Moslims? Het zijn tenslotte Moslims die de naam ISIS hebben gekozen om mee te strijden.

    Ik vind het schandalig en hoop dat de man inderdaad door blijft gaan met zijn boekhandel en dat onder dezelfde naam als voorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *