Gelderland Otterlo – Kröller-Müller museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe te Otterlo in de Nederlandse provincie Gelderland. Het museum en het aangrenzende beeldenpark, samen circa 25 ha, genieten internationale bekendheid. Jaarlijks komen er ruim 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het museum is vernoemd naar Helene Kröller-Müller, die, geadviseerd door kunstpedagoog H.P. Bremmer, een groot deel van de collectie bijeenbracht.

Het museum is in opdracht van de Kröllers ontworpen door de Belgische architect Henry Van de Velde. Het is in 1938 geopend. Het gebouw is tegenwoordig eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst), die het in 1977 liet uitbreiden met onder meer expositiezalen, depots en een nieuwe entree, naar ontwerp van architect Wim Quist.

Alle foto’s van het museum: klik hier

In 1961 liet de toenmalige directeur Bram Hammacher het museum uitbreiden met een beeldenpark. In 1963 volgde Rudi Oxenaar Hammacher op en in 1990 werd Evert van Straaten de directeur. Sinds 2011 is Lisette Pelsers directrice.

Bron: Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *