Gemeente belastingaanslag naar 95.000 huishoudens

Stripmuseum DonaldDuck-1441Op zaterdag 25 januari ontvangen ongeveer 95.000 huishoudens de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag in de bus. Zij betalen in elk geval afvalstoffenheffing.

Huiseigenaren krijgen daarnaast een aanslag voor de onroerendezaakbelasting (OZB) en rioolheffing. Hondenbezitters treffen ook een aanslag voor de hondenbelasting op hun aanslagbiljet aan. Huishoudens met een inkomen rondom het niveau van de bijstand kunnen in aanmerking komen voor gedeeltelijke kwijtschelding van de afvalstoffenheffing en voor hondenbelasting (voor één hond).

Nieuwe WOZ-waarde
Huiseigenaren treffen op het aanslagbiljet een nieuwe WOZ-waarde aan. De hoogte van de aanslag OZB wordt samen met het OZB-tarief bepaald door de hoogte van deze WOZ-waarde. De gemeente heeft bij de waardebepaling gekeken naar het waardepeil op 1 januari 2013.

Meer informatie
Op groningen.nl/belastingen staat veel informatie over de belastingen van de gemeente Groningen. U vindt er de meest gestelde vragen en antwoorden. Daarnaast kunt u er zelf bepaalde zaken rond uw belastingaanslag regelen, zoals de gemeente machtigen om de aanslag automatisch in tien termijnen te incasseren, of aangifte van uw hond doen.

Foto: Siebrand Wiegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *