Gemeente gaat door met werken op afspraak Kreupelstraat

groningen-centrum-kreupelstraat-tableau met harp en flambouw (2 van 2)Ruimere opening, kostenbesparing en minder agressie

De gemeente Groningen gaat in de Kreupelstraat door met het grotendeels werken op afspraak voor het publiek. Ook de eerder verruimde openingstijden blijven na 1 januari 2015 van kracht.

Op 1 april 2013 startte de gemeente bij de afdeling Publiekszaken een proef. Deze proef werd aan het einde van dat jaar verlengd tot 1 januari 2015. Hierbij kunnen burgers op dinsdag tot en met vrijdag vrijwel alleen nog op afspraak langskomen. Hetzelfde geldt voor de maandagmiddag. Op dinsdag tot en met vrijdag is het van 9.00-11.00 uur nog wel mogelijk om zonder afspraak de afdeling Publiekszaken te bezoeken. Tegelijk blijven de loketten elke dag tot 17.00 uur open, een uur langer dan vóór de proef. Op donderdag kunnen burgers met een afspraak tot 19.00 uur terecht aan de Kreupelstraat. Hierdoor krijgen Stadjers ruimer de gelegenheid om de afdeling Publiekszaken te bezoeken.

Evaluatie
De eerste evaluatie einde 2013 wees uit dat de efficiency toeneemt door het grotendeels werken op afspraak. Een tweede evaluatie einde 2014 bevestigt dat nog eens. De gemeente bespaart onder andere kosten omdat ze de personele bezetting kan afstemmen op de te verwachten publieksstroom. Ook ontstaat een veel rustiger beeld in de publiekshal. Dit leidt weer tot minder agressie.

Wennen
De proef leert dat veel burgers eerst moesten wennen aan een nieuwe manier van werken. Maar het afgelopen jaar kwam er nog slechts sporadisch een klacht binnen over het onderwerp. Burgers die op afspraak komen tonen zich tevreden over de snelheid waarmee zij worden geholpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *