Lets Gro en Experience Groningen organiseren samen groot debat in Infoversum

groningen-oosterparkwijk-infoversum-vrijdemalaan-1Mit Mekander/For Each Other. Dat is de titel van het grote internationale debat dat Lets Gro en Experience Groningen vrijdagavond om 21.30 uur organiseren in het Infoversum. Onder leiding van stand up-comedian Tom Wilcox – Stadjer van Britse origine – wordt op aanstekelijke wijze gedebatteerd over hoe Groningen wordt beleefd door internationale studenten. De toegang is gratis, na afloop is er film.

Fietsen Nederlanders altijd, weer of geen weer? Zeggen Chinezen nooit wat ze denken? Zijn Duitsers echt zo punctueel? In het grote internationale debat spreken de internationale gemeenschap en autochtone Stadjers zich vrijelijk over elkaar uit. In een ontspannen sfeer komt de snel toenemende internationalisering van Groningen aan bod. Moeten we daar bijvoorbeeld blij mee zijn? En gaan we daar wel goed mee om?

‘Mit Mekander/For Each Other’ is één van de hoogtepunten van de in elkaar overlopende evenementen Lets Gro en Experience Groningen. Lets Gro richt zich op de toekomst van de stad, Experience Groningen op de integratie van de groeiende stroom buitenlandse studenten. Onder de vlag van Experience Groningen eten internationale studenten voorafgaand aan het debat bijvoorbeeld bij Stadjers thuis.

Voor het debat wordt optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden van het Infoversum. Er worden films geprojecteerd op de koepel, er is een live tekenaar én een panel met even deskundige als pittige meningen over internationalisering. Dj en comedian Tom Wilcox en voormalig Olympisch shorttrackster, journaliste en fotomodel Margriet de Schutter presenteren. De avond eindigt met een spectaculaire 3D-film van Infoversum. Inloop debat 21u, aanvang 21.30. De toegang is gratis.

Experience Groningen, het nieuwe evenement van de gemeente en provincie Groningen voor internationale studenten, trapt vrijdagochtend om 11 uur af in cultuurpodium De Oosterpoort. Cultuurwethouder Paul de Rook trakteert op Groninger lekkers, er is een voorproefje van het Jonge Harten Festival en singer/songwriter Marlene Bakker zingt uit haar Groningstalige repertoire. Na een lunch met kroket en mosterdsoep vliegen de internationale studenten uit voor een speelse kennismaking met 50 Groninger locaties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *