Gemeente Groningen laat wespen creperen

nederland 2011, meerssen, wespen

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Groningen stelt schriftelijke vragen over het gebruik van de insecticide permethrin door de gemeente. Dit naar aanleiding van het bericht over het dagenlang creperen van wespen na het gebruik van het middel door de gemeente.
Door de gemeentelijke inzet van het gebruikte insecticide permethrin en talkpoeder sterven de wespen niet direct. Het sterven kan juist enkele dagen duren en de lijdensweg is daarmee groot. Partij voor de Dieren-raadslid Gerjan Kelder: “Daarnaast is algemeen bekend dat permethrin niet selectief is en ook niet-schadelijke insecten en kleine zoogdieren zoals muizen schade kan toebrengen.”. Bovendien is de stof toxisch voor vissen en andere waterorganismen.
Het is de partij niet duidelijk waarom de gemeente kiest voor dit betreffende middel terwijl er ook andere methodes bestaan om wespenoverlast tegen te gaan. Dergelijke methodes kunnen meer tijd in beslag nemen, maar hebben minder desastreuse gevolgen voor dieren en het milieu.
“Wij zijn van mening dat dieren en milieu niet de dupe zouden mogen worden van financiële besparing” aldus Kelder. De partij vraagt het college dan ook andere methodes uit te zoeken die minder dieronvriendelijk en minder schadelijk voor het milieu zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *