Vinkhuizen in gesprek over veiligheid

groningen-vinkhuizen-wijkgesprek-5Gisteravond, 5 oktober, kwamen de bewoners, ondernemers en andere betrokkenen van Vinkhuizen bijeen voor een wijkgesprek over veiligheid in de wijk. De Groninger burgemeester Peter den Oudsten was met groot materieel uitgerukt. Samen met ondermeer Monique Pennings, districtschef van de politie-eenheid Noord-Nederland, officier van Justitie Gerard Veenstra, namens het Openbaar Ministerie en wijkwethouder Paul de Rook.

Een wijkgesprek waar het om gaat hoe kijkt de wijk naar de omgeving en hoe kijken instanties naar de wijk en wat speelt er in de wijk, aldus de burgemeester.  Drie hoofdlijnen staan wat hem betreft centraal; beleid maken met mensen, meer samenhang bevorderen en het ophalen van initiatieven. Vervolgens presenteerde Ron Schaftenaar, teamchef politie Noord-Nederland de cijfers over de wijk. Het aantal inbraken was flink afgenomen even als de brom/fietsdiefstallen. De overlast van de jeugd rondom de Vensterschool en Vinkhuizen zijn toegenomen. Zorgelijk is de dreigende taal die jongeren bezigen. Ook het drugsprobleem heeft zijn aandacht.

Vervolgens kwamen de bewoners aan het woord. Veel aandacht over het onveiligheidsgevoel bij de tunnels.Tunnels blijven tunnels en een adequate oplossing is niet voorhanden. De burgemeester roept allen op de komende maanden meldingen te doen over verdachte omstandigheden om op termijn te bekijken welke oplossing kan bijdragen het onveiligheidsgevoel weg te nemen. Met betrekking tot de tunnel aan het eind van het Westpark laat Paul de Rook weten dat het fietspad rechtdoor wordt getrokken zodat meer zicht op de tunnel ontstaat. Bij de verbetering van de Westelijk Ring zal veel aandacht besteed worden om de verbinding voor de wijken Paddepoel-Vinkhuizen te verbeteren.

Bewoners ondervinden hinder van de hoge snelheden die worden gereden op de Diamantlaan en ervaren overlast van fietsers-bromfietsen en automobilisten rondom het Winkelcentrum waar de gebruikers van genoemde voertuigen zich niet houden aan de gemaakte afspraken. Net als andere wijken ondervind het publiek veel overlast van fietsers in het wandelgebied.

Een vruchtbare avond waar bewoners en organisaties aandacht voor elkaar hebben voor de dringende zaken die spelen in de wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *