Gemeente stelt gratis bakfiets beschikbaar voor grofvuil

De gemeente Groningen biedt vanaf vandaag, woensdag 31 oktober,  de mogelijkheid gratis een bakfiets te gebruiken voor het wegbrengen van grofvuil naar de afvalbrengstations. De bakfietsen zijn een extra service om de stad schoon te houden en zwerfvuil tegen te gaan. Wethouder Joost van Keulen en Amrut Sijbolts van Stad en Ommeland overhandigden de eerste bakfietsen vanmiddag aan de eerste gebruikers. De bakfietsen zijn te verkrijgen bij de Stadswerkplaats aan het A-Kerkhof.Wethouder van Keulen laat weten dat er binnenkort ook een elektrische bakfiets beschikbaar gesteld gaat worden. De fietsen zijn bedoeld voor mensen die geen eigen vervoer hebben.

Wethouder Joost van Keulen: “We willen allemaal graag een schone en veilige stad. We zijn dan ook allemaal zelf verantwoordelijk voor het op de juiste wijze opruimen van ons afval. Als gemeente bieden wij de faciliteiten: wij halen afval op en zorgen dat de afvalbrengstations beschikbaar zijn. Ik ben blij dat we nu de bakfietsen als extra service kunnen aanbieden”.  

Stadswerkplaats


Wanneer inwoners bakfietsen willen gebruiken voor het wegbrengen van grof vuil, dan kunnen zij deze reserveren bij de Stadswerkplaats aan het A-kerkhof. Bij de Stadswerkplaats krijgen zij een verklaring “gebruik bakfiets grofvuil” mee. Deze verklaring kunnen zij laten ondertekenen op het afvalbrengstation en bij terugkomst weer afgeven aan de Stadswerkplaats. De  kosten voor de huur van de bakfietsen worden dan doorberekend aan de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *