Geoorde Fuut kunstwerk op één van de daken Suikerunieterrein?

We lezen dat de geoorde fuut de bouw van de nieuwe stadswijk De Suikerzijde kan blokkeren vanwege de beschermde status. Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat er gebouwd gaat worden. Mogelijk een suggestie voor hen die zich hier zo druk over maken.

Ontwikkel net als op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn een kunstwerk. Hier hebben ze een snip geplaatst die verwijst naar het polderlandschap dat het gebied daar ooit kenmerkte.

Kropswolderbuitenpolder

Op een steenworp afstand van Groningen, in de Kropswolderpolder, zijn vele geoorde futen vaak waar te nemen waar we volop van kunnen genieten. De vraag komt wel eens bij ons op; waar maken we ons zo druk over. Terug in de tijd mochten we tijdens het wandelen genieten van de vele reeën, paddestoelen, buizerds, torenvalken en de vele aanwezige plantjes op het Zernikecomplex.  Helaas, die zijn allemaal grotendeels verdwenen door de verstening van Groningen en daar hebben we nooit iemand over mogen horen.

Een kwestie van aandacht vragen of gaat het echt om de interesse van de stadse natuur?

Eén gedachte over “Geoorde Fuut kunstwerk op één van de daken Suikerunieterrein?

  1. Het gaat echt om de natuur. De geoorde fuut staat sinds kort op de Europese rode lijst: een achteruitgang van 35%. Ook in Nederland gaat de soort al tien jaar achteruit. Het totale aantal broedparen hier wordt geschat tussen de 310 – 410. Als die zich verzamelen op één of twee plekken is dat niet gunstig. Bij tegenslag (droogte, verstoring of ziekte) is direct de hele nationale populatie in gevaar. Het streven is dan ook om minstens 20 populaties van minstens 20 broedparen in stand te houden. De vloeivelden op het Suikerterrein doen al tientallen jaren dienst als broedgebied van één van die twintig populaties. (Met de snip gaat het trouwens ook niet goed, zie bijgevoegde link)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *