Gepimpte portieken nu de afvalbakken nog

Altijd een vrijuitzicht en ineens staat er een afvalbak geplaatst voor je deur zoals hier aan de Saturnuslaan in de Groninger wijk Paddepoel. Afvalbakken als uitbreiding om de hondenkakkies te ruimen al zijn hier geen gemeentelijke mededelingen over gedaan. Na de actie “kakkie in bakkie” ineens overal afvalbakken. Zo te zien waren er nog een paar over. Het zijn allemaal gebruikte exemplaren en dus geen extra investering voor de vele euro’s die inmiddels betaald zijn voor de hondenbelasting waar vrijwel niets tegenover stond en staat.

Extra afvalbakken daar zijn de honderbezitters blij mee is, immers het lange lopen met een kakzakkie gaat gauw vervelen. Twee dingen blijven hangen:  Eén de toename van het gebruik van plastic in een tijd waar we allen streven naar duurzaamheid en twee  de afvalbakken  kunnen het straatbeeld verfraaien.
Het levert een bijdrage om het zwerfafval tegen te gaan want een schone omgeving nodigt niet uit je afval zo op straat te gooien. Als laatste een leuke uitdaging voor bewoners van de Groninger wijken allerlei kunstprojecten te realiseren zoals gepimpte portieken waar woningcorporatie Nijestee veel initiatief in heeft ontplooid.

De hond zijn resten was een probleem nu de mensen nog. Hopen dat er geen kakkie aan je handen plakt bij het deponeren van afval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *