Go en See tour 2014 ontvangen op de Euroborg

groningen-europark-go en see tour 2014 (4 van 6)Deze week is het startschot gegeven voor de ‘Go & See tour 2014’. Het is een autorit met een elektrische Tesla S die van Tjechië, via Duitsland, België en Nederland naar Engeland leidt.  De RWE crew bezoekt  in 13 dagen de vijf Europese landen en deed vandaag, 22 juli Groningen aan.  De crew arriveerde bij het stadion de Euroborg bij FC Groningen. Hier was een afspraak met commercieel directeur Robert Klaver om te spreken over de verduurzaming van het FC Groningen stadion.

Doel van de tour is dat men  de landen en mensen wil leren kennen  om zich te laten informeren over innovatieve producten en toekomstige doelen die te maken hebben met onze energievoorziening. Men bezocht ‘Smart Country’ in de Eifel, een modelproject voor het intelligente stroomverdeelnet en „AmpaCity“ in Essen: Hier heeft RWE dit jaar de met een kilometer wereldwijd langste suprageleiderkabel in gebruik genomen.

Na het bezoek aan de Euroborg werd de rit vervolgd naar Geertruidenberg om vervolgens na een rit van ongeveer 3000 kilometer te finishen in het Engelse Newcastle.

Op de site en.vorweggehen.de/go-and-see-tour kan de toer worden gevolgd. In het middelpunt van de dagelijkse berichten zal vooral de elektrisch mobiele praktijktest staan. Centraal gedurende de „Go & See Tour 2014“ staat de elektrisch aangedreven auto Tesla S met 420 PK en een bereik van 430 kilometer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *