Goed spel FC Groningen blijft onbeloond tegen Ajax

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkEen koninkrijk voor een doelpuntenmaker. FC Groningen voetbalde vrijdagavond in de Arena bij vlagen beter dan Ajax, maar kampte weer eens met een groot gebrek aan scorend vermogen. Antonia kreeg van trainer Erwin van de Looi de spitspositie toebedeeld, maar hij faalde hopeloos bij enkele fraaie kansen. Kappelhof scoorde wel, maar deed dat in de slotfase in eigen doel. Ajax won met 2-0 maar die cijfers waren bijzonder geflatteerd.

Wat onmiddellijk in het oog sprong, waren de Groninger versterkingen op het middenveld. Tibbling (wat verdedigend) en Rusnak (naast Chery) lijken de Trots van het Noorden een kwalitatieve injectie te geven. Door hun inbreng – en natuurlijk de aanwezige klasse van Chery – moest Ajax zich in de tweede helft beperken tot verdedigende acties om een 1-0 voorsprong te behouden. Een superaanval leidde tot een geweldige scoringskans voor Antonia, die de bal echter naast het doel mikte. De kleine aanvaller viel eigenlijk alleen maar op met zijn snelle sprints.

Danny Hoesen, de vaste spits, moest deze keer genoegen nemen met een plaats op de wisselbank. Van de Looi is ontevreden over diens productie (1 doelpunt) en in de omschakeling zou Antonia met zijn snelheid een betere frontsoldaat zijn. Dat plan van de oefenmeester klopte wel, maar helaas voor de Groningers is Antonia geen killer. De vraag is of Hoesen in de komende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht wel weer in de basis mag beginnen. Na falende optredens van Texeira, Zeefuik en Hoesen lijkt de invulling van de spitsfunctie het grootste probleem voor Van de Looi.

De technische staf en de supporters mogen zich echter vastklampen aan het prima veldspel, dat voor de rest van de competitie nog veel belooft. Tibbling maakte vrijwel geen fout, Rusnak en Chery vinden elkaar goed en Mahi (in de Arena invaller) past perfect in het groepje technisch vaardige spelers. Dat FC Groningen het op het veld in de tweede helft voor het zeggen had, lag niet aan het slechte spel van Ajax maar aan het goede spel van de Groningers. Daar kan de ploeg verder mee. Misschien is er nog wat geld te vinden voor het aantrekken van een doelpuntenmaker. Als die er nog bij komt, dan behoort het halen van Europees voetbal tot de mogelijkheden.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

Eén gedachte over “Goed spel FC Groningen blijft onbeloond tegen Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *