Gratis draadloos internet centrum Groningen

draadloos internetten (1 van 1)Vandaag, 28 juni, activeert wethouder Ton Schroor het wifi-netwerk van Draadloos Groningen. Dit netwerk kent een zogenaamde open en wordt de komende drie jaar gratis aangeboden door  Draadloos Groningen, laat de Groninger Gezinsbode vandaag weten.

Deze nieuwe open infrastructuur moet dienen als voedingsbodem voor ICT-innovaties, passend bij de ICT-stad Groningen. Een infrastructuur van de toekomst dus, die door middel van een symbolische druk op de knop door wethouder Ton Schroor tijdens het symposium ‘De ICT-organisatie in 2020′ in de Martinikerk in Groningen officieel zal worden gelanceerd.

Service
Draadloos Groningen zal voor drie jaar gratis draadloos internet aanbieden aan bezoekers van de binnenstad. Hiermee krijgt de Groninger binnenstad er een gastvrije service richting haar bezoekers bij.

Akkoord
Het project Draadloos Groningen is in 2007 opgestart onder regie van het Akkoord van Groningen, het strategisch samenwerkingsverband tussen de Hanzehogeschool Groningen, de Gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. Het project is doorgestart door een samenwerkingsverband tussen het Community Network Groningen en Wireless Generations. In deze nieuwe samenstelling zal Draadloos Groningen BV ervoor zorgdragen dat de oorspronkelijke doelstellingen worden nagestreefd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *