Groningen blijft onderdak bieden aan uitgeprocedeerde vreemdelingen

steden nederland, groningen, centrumDe opvang van uitgeprocedeerde vreemdelingen aan de Helsinkistraat blijft voorlopig open. Dat schrijven B&W in een brief aan de gemeenteraad. Zolang er geen alternatief is, kan de gemeente om praktische en principiële redenen de opvang niet beëindigen. Het college vindt het ongewenst dat deze mensen zonder voorzieningen op straat komen.

helsinkistraatIn het voormalige Formule 1 hotel aan de Helsinkistraat verblijven zo’n negentig uitgeprocedeerde vreemdelingen. Strikt genomen loopt de regeling op 15 juni af. Het Rijk heeft aangegeven de kosten van opvang ook na die datum te blijven vergoeden. Er is nog geen zekerheid over de hoogte van die vergoeding.

Bestuursakkoord
Het eerdere akkoord tussen de kabinetspartijen over bed, bad en brood gaat uit van opvanglocaties in de vier grote steden, Eindhoven en Ter Apel. De regeringspartijen praten nog met de gemeenten over een bestuursakkoord rondom bed, bad en brood. Volgens het college verlopen die gesprekken constructief. Het streven is om in november 2015 een akkoord te sluiten. B&W gaan er vanuit dat dit akkoord in maatregelen voorziet die bijdragen aan een structurele oplossing voor de opvang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *