Groningen brengt sportaccommodatie op orde

papiermolenMet het vrijgeven van een krediet van  €1,1 miljoen wil het college van B&W van Groningen de sportaccommodaties in Stad weer op orde brengen. Met dit geld investeert Groningen in een nieuwe kunstgrasmat voor sportpark Hoogkerk en renovatie van een natuurgrasveld op sportpark Engelbert.

Ook voert de gemeente groot onderhoud uit op sportcentrum Kardinge en wordt openluchtzwembad de Papiermolen opnieuw bestraat. In de meerjareninvesteringsplanning (MIP) van de gemeente is geld gereserveerd voor de werkzaamheden.

Groningen laat de werkzaamheden op sportpark Hoogkerk en Engelbert uitvoeren tijdens de zomerstop. Herbestrating van de Papiermolen wordt de komende maanden uitgevoerd. De vervangingsinvesteringen voor sportcentrum Kardinge staan gepland tijdens de sluitingsperiode van het totale sportcentrum in juli en augustus van dit jaar.

Werkzaamheden

De kunstgrasmat Korfbal in Hoogkerk is aan onderhoud toe. De gemeente laat de toplaag vervangen en rondom het veld wordt opnieuw bestraat. In Engelbert is sprake van het vervangen van de toplaag in combinatie met een verbetering van de drainage van het veld.

Voor de Papiermolen geldt dat het betegelen van de ruimtes rondom en tussen de bassins is verdeeld over drie jaar. Dit jaar staat de derde fase ingepland waarbij de gemeente het laatste deel van de oude tegels laat vervangen.

De gemeente Groningen maakt gebruik van kwaliteitsrapportages van de Grontmij voor het bepalen van het moment van vervanging of renovatie van kunstgras- of natuurgrasvelden.

Sportcentrum Kardinge
Naast de renovatiewerkzaamheden en de duurzaamheidsplannen voor sportcentrum Kardinge staan dit jaar ook vervangingsinvesteringen ingepland. Hierbij kunt u o.a. denken aan het renoveren van de vloeren van de tennisbanen en de vervanging van plafondplaten en de vloerbedekking in het sportcentrum. Ook het plaatsen van nieuwe whirlpools bij het golfslagbad en het aanbrengen van nieuwe netten rondom de tennisbanen in het midden van de 400-meter(ijs)baan maken hier onderdeel van uit.

Voor de vervangingsinvesteringen in Kardinge is afstemming gezocht met de projectleider die verantwoordelijk is voor de renovatie van Kardinge. De renovatiewerkzaamheden starten vanaf mei 2013.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *