Groningen Centrum – Ons Blauwe Hart

Een Hollands tegeltableau siert niet alleen de entree van de Gelkingestraat in het centrum van Groningen, het geeft toegang tot veel meer… Wie zijn of haar telefoon op een van de tegels richt, vindt dankzij de QR-codes op de hoeken van de tegels een scala aan informatie en activiteiten over het stadshart of specifiek de Gelkingestraat. Zo vindt u er gedichten van stadsdichter Stefan Nieuwenhuis en toont OOG TV er portretten van Groningers in de Gelkingestraat. Wie alle tegels heeft aangeklikt en het levendige tableau gezien denkt te hebben, heeft het mis, het kunstwerk wordt namelijk continu gevuld met nieuwe informatie. Ontdek dus steeds iets nieuws!

Het kunstwerk in de Gelkingestraat is een idee van de ondernemers in de Gelkingestraat en wordt namens de gemeente Groningen in opdracht van het CBK Groningen gerealiseerd. Het kunstwerk is vijf jaar te zien.

De kunstcommissie van de Gelkingestraat bestaat uit Gerard Hazenberg (voorzitter winkeliersvereniging), Henk Wustenveld (uitbater De Drie Gezusters)/Bert Lokken (eigenaar De Drie Gezusters), Fred de Bruin (Groninger City Club)/Titus Meijer (Winkelstraatmanager), Rob van Gemert (stedenbouwkundige RO/EZ), Mari Boeijen (kunstadviseur van het CBK) en Nicoline Wijnja (coördinator Kunst op Straat van het CBK).

(bron: staat in groningen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *