Groningen gaat over op pinparkeren

Groningen gaat over op pinparkeren: betalen met de pinpas voor parkeren op straat. Vanaf 11 augustus worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen. Bij de nieuwe parkeerautomaten betaalt u met uw bankpas of creditcard. Betalen met muntgeld is dan verleden tijd.

De parkeerautomaten in Stad zijn verouderd en technisch afgeschreven. Ook zijn ze gevoelig voor kraak door het muntgeld dat er in zit. Daarom vervangt de gemeente Groningen ze door nieuwe parkeerautomaten die geschikt zijn voor het betalen via pin. Deze nieuwe automaten zijn beveiligd tegen fraude met betaalpassen, zoals skimmen. Verder zijn ze voorbereid op toekomstige mogelijkheden voor betaald parkeren.

De nieuwe parkeerautomaten zijn gemakkelijker te bedienen. U kunt er betalen met de gangbare elektronische betaalmiddelen, zoals pinpas en creditcard. U betaalt er per kleinere tijdseenheid. Daardoor bent u over het algemeen goedkoper uit. Ook hoeft u geen muntgeld meer in uw portemonnee te hebben. Dit verkleint de kans op een boete.

Alle 290 oude automaten in Stad worden binnenkort vervangen. Deze klus begint op 11 augustus 2014 en gaat zo’n tien weken duren. Naar verwachting levert het vervangen van de automaten nauwelijks overlast op voor omwonenden, bezoekers en ondernemers

Alle foto’s van de introductie: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *