Groningen in 2016 zonder Bijenkorf

 en, centrumDe Bijenkorf gaat veranderen, lezen we op de site en de gevolgen voor Groningen zijn dat Bijenkorf haar huurcontract in het voorjaar van 2016 niet zal verlengen en er dus weer een lege winkel in het centrum van Groningen aan het rijtje zal worden toegevoegd.  Bijenkorf schrijft het volgende:

Meer nog dan u al gewend bent, kunt u in de toekomst bij onze filialen en op deBijenkorf.nl terecht voor een ‘premium experience’: merken, service en winkelbeleving van internationaal topniveau.

We kiezen hiervoor na succesvolle ervaringen met premium experience in de Bijenkorf Amsterdam en op deBijenkorf.nl.

Flagship stores en deBijenkorf.nl
De Bijenkorf gaat daartoe de filialen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht op flagship store niveau brengen. De look & feel van de filialen wordt verbeterd en het merkenportfolio uitgebreid met nieuwe en onderscheidende merken. De fysieke en virtuele winkelvloer worden verder geïntegreerd, met optimaal gebruik van de mogelijkheden van applicaties voor smartphones, tablets en social media. Ook zullen klantenservice en winkelbeleving internationaal topniveau krijgen.

Als gevolg van deze keuze heeft de Bijenkorf het voorgenomen besluit aangekondigd per 1 januari 2014 de Bijenkorf in Arnhem en Enschede te sluiten. Ook worden de huurovereenkomsten voor de modefilialen in Groningen, Breda en Den Bosch, die verlopen in het voorjaar van 2016, niet verlengd. Deze filialen voldoen niet aan een belangrijke combinatie van factoren, zoals de winkel zelf, de locatie en het verzorgingsgebied. En dat is een voorwaarde voor het succes van de premium experience die wij al onze klanten willen bieden.
Voor de Bijenkorf is dit uiteraard een zeer moeilijk besluit. Wij zijn immers als warenhuisketen al lange tijd nauw verbonden met onze medewerkers, klanten en onze plek in deze steden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *