Groningen in teken van David Bowie

groninger museum-david bowie (13 van 14)Vanmorgen, 10 december, kreeg de pers de mogelijkheid om een kijkje te nemen van de overzichtstentoonstelling van David Bowie in het Groninger Museum. Na bijna drie jaar is het zover dat de tentoonstelling die al zeven wereldsteden heeft aangedaan, aanbeland is in Groningen. Vele journalisten uit binnen- en buitenland waren vanmorgen aanwezig voor de press preview. Ad Visser, voor normale stervelingen die ene “degree of separation” die ons scheidt van David Bowie laat Andreas Blühm weten in een interview, was hierbij aanwezig.

Het Groninger Museum biedt met David Bowie een overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd. Ruim een miljoen mensen brachten een bezoek aan de multimediale expositie, die startte in Londen en vervolgens op reis ging naar Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de voorlopig laatste kans om David Bowie te kunnen bezichtigen.

groninger museum-david bowie (3 van 14)Bowie bewaarde hangeschreven songteksten, orginele kostuums, modestukken, fotowerk, decorontwerpen, instrumenten en albumillustraties. Dit zeldzame materiaal is door Victoria Broackes en Geoffrey Marsh, de theatre and perfomancecuratoren van het Victoria & Albert Museum in Londen, geselecteerd uit het David Bowie archief.

 

De tentoonstelling presenteert Bowie’s werk en optredens met behulp van een grote variëteit aan tentoonstellingstechnieken, waaronder interactieve opstellingen en meeslepende audiovisuele installaties.

Alle foto’s: klik hier 

Gedurende de tenstoonstelling staat heel Groningen in teken van David Bowie met speciale David Bowie-themaconcerten, films en aanvullende exposities. De tentoonstelling is in het Groninger Museum te zien van 11 december 2015 tot en met 13 maart 2016.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.