Groningen JR stad van Europa | JR: Chronicles in en buiten Groninger Museum

Museumdirecteur Andreas Blühm en zijn mensen zijn er weer een in geslaagd een bijzondere expositie naar Groningen te halen; JR Chronicles welke te zien is  in het Groninger Museum van 20 november 2021 t/m 12 juni 2022.  Een overzicht van het werk van de Franse beeldend kunstenaar JR. Prachtige muurcollages, foto’s, video’s en archiefmateriaal. Niet alleen binnen maar ook buiten de museummuren zijn allerlei activiteiten georganiseerd.

De mobiele fotostudio van JR: Inside Out is inmiddels gesignaleerd in Groningen en menigeen is al even langs geweest. In deze studio kan iedereen langs komen en een portret laten maken die ter plekke op groot posterformaat wordt afgedrukt zoals hier vandaag bij het Noorderpoortcollege aan de Verzetstrijderslaan.

Een deel van de foto’s wordt op de buitenmuren van het Groninger Museum geplakt. In Stad en Ommeland gaan we de komende tijd meer straatexposities zien.

Tekst gaat door onder de galery:   Een impressie van de expositie in het museum: klik hier 

Graffiti en street art murals

Dankzij de stichting Writer’s Block en verschillende kunstenaars verschijnen in het voorjaar van 2022 op drie plekken in de stad Groningen grote muralis. Het ontwerp van deze street art komt tot stand in samenspraak met de bewoners van de wijken waar de kunstwerken verschijnen.

Stadswandeling graffiti en street art

In samenwerking met Noordstaat en SPOT is een nieuwe multimediale wandel- en fietstocht ontwikkeld. Deze route gaat langs street art en graffiti in de stad Groningen en bevat achtergrondinformatie over die kunstenaars. Deze gratis tour is vanaf 19 november te downloaden. Klik hier.

Onder het motto kunst verbind zal er zeker meer interesse gaan bestaan in kunst en kan een bezoek aan ons mooie Groninger Museum niet ontbreken.

Fotoi’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *