Groningen luidt de noodklok

trek-aan-de-bel-noodklok-0285-2Tientallen kerken in de provincie Groningen hebben vlak voor begin van het Kamerdebat over gaswinning de noodklok geluid. Hier de beelden van de actie in het centrum van de provinciehoofdstad.

Achttien kerken in de provincie Groningen luidden gisteravond om 21.00 uur tegelijkertijd vijf minuten lang hun klokken, om aandacht te vragen voor de aardbevingen door de gaswinning in Groningen. Ook de Martinikerk luidde haar noodklokken – een unicum.

Optocht
Voorafgaand was er een grote optocht door de binnenstad waarin de dorpen en organisaties uit het gebied herkenbaar en zichtbaar mee liepen. De optocht eindigde op de Grote Markt waar een kort podiumprogramma was.

trek-aan-de-bel-noodklok-0280In de derde week van september wordt in Den Haag door de Tweede Kamer besloten over het voorgenomen gaswinningsbesluit van minister Kamp. In de aanloop daar naartoe laten de Groningers laten zien dat dit onderwerp Groningen nog steeds raakt!

Toespraken
Op de Grote Markt luisterden de demonstranten, inmiddels een stuk minder, naar bewoonster Annemarie Heite, gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP) en Milieudefensie, loco burgemeester Ton Schroor en de Commissaris van de Koning Réne Paas.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *