Irritatie boetes koopzondag winkelcentrum Paddepoel

groningen-paddepoel-winkelcentrum-koopzondag april (7 van 13)De fractie van het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Groningen over een boete die ondernemers in het winkelcentrum Paddepoel krijgen wanneer ze op koopzondag niet open willen zijn.
Dat meldt gemeenteraadslid Anne Kuik.

Het CDA-raadslid laat weten dat haar fractie “verbijsterd” is over de boete van 500 euro die ondernemers van winkels in winkelcentrum Paddepoel kunnen krijgen. “Wij zijn van mening dat ondernemers niet gedwongen mogen worden om op zondag op te zijn.”

Primera is niet de enige die moet betalen. Volgens CDA-raadslid Kuik krijgen zeker zes winkeliers boetes. „Het kan niet zo zijn dat de verhuurdersvereniging winkeliers verplicht open te gaan”, vindt zij. „Dat zouden liberalen, die in debatten voortdurend wijzen op de keuzevrijheid van ondernemers, met ons eens moeten zijn.”

Foto: Feiko van der Veen/FocusGroningen

Eén gedachte over “Irritatie boetes koopzondag winkelcentrum Paddepoel

  1. Jarenlang heeft het CDA kwistig boete’s uitgedeeld aan ondernemers die op zondag open gingen. Met zeer forse bedragen werden de ongelovige Groningers gedwongen om op zondag volgens de kerkelijke leer te leven… Tsja en nu…wie de bal kaatst …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *