Groningen moet recht gedaan worden | Kom massaal protesteren op 7 februari

Op 7 februari organiseren de Groninger Bodem Beweging en Milieudefensie weer een fakkeloptocht. Den Haag moet  met dit protest doordrongen worden dat het roer om moet. Met het nieuwste winningsbesluit van Economische Zaken heeft Groningen geen toekomst. De huizen in onze provincie, onze cultuurhistorie, onze gezondheid, onze levens zelfs, staan op het spel.

Kom massaal mee protesteren, dinsdag 7 februari om 19:30 uur op de Vismarkt

Freek de Jonge liet ons vorige week weten dat  de Groningers recht gedaan moet worden. Er zijn veel nieuwe initiatieven waarbij het aardgas ingeleverd kan worden tegen andere energie. Groningen is er klaar voor. Nu nog het geld. Groningers zijn trots op hun provincie. Reden om nu een collectief op vele fronten te organiseren zodat de gaskraan dicht kan en Groningen de kans krijgt een nieuwe duurzame economie te realiseren die nationaal en internationaal van betekenis mag zijn. Een manifestatie van Washington-achtige proporties moet het als het aan Freek de Jonge ligt. Groningers moeten hun scheur open trekken en zich niet langer door de huidige bestuurders laten piepelen.  Als Groningen ons lief komen we massaal op dinsdag 7 februari naar de binnenstad van Groningen om te protesteren voor een ander Groningen.

Fakkels

De fakkeloptocht begint ’s avonds om half acht op de Vismarkt, op initiatief van de Groninger Bodem Beweging en Milieudefensie. ,,Het moet uit die goed bedoelde, maar toch wat beperkte hoek’’, vindt Freek de Jonge, die vorige week een tournee door Groningen maakte om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek. ,,Groningers moeten samenwerken om een vuist te maken richting de rest van Nederland.

Foto: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *