Groningen naar de stembus

Vandaag, woensdag 21 november, stemmen de inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. Om 8.45 uur had 2% (3.800 personen) van de stemgerechtigden hiervoor hun stem uitgebracht. Burgemeester Peter den Oudsten bracht rond half elf zijn stem uit op het stembureau op het University College Groningen aan de Hoendiepskade. De burgemeester laat weten dat de democratie werkt als we onze stem laten horen. Stemmen dus!

Vanaf 7.30 zijn alle stembureau’s geopend. Om 6.30 uur opende het mobiele stembureau bij het Centraal Station haar deuren. Afgelopen nacht kon er van 0.00 – 1.30 uur al worden gestemd in het Student Hotel in Groningen.Voor de gemeenteraadsverkiezing voor de nieuwe gemeente Groningen mogen 190.162 mensen uit Groningen, Haren en Ten Boer hun stem uitbrengen.

De actuele opkomst is ook online te volgen op: klik hier

Gisteren de laatste lootjes van de campagne waaronder de actie van de SP die het schuimkanon op het stadhuis hadden gezet waarmee duidelijk wil maken dat het tijd is voor een grote schoonmaak op het stadhuis in Groningen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *