Groningen partner in netwerk van ambitieuze fietssteden

Vandaag is tijdens het Nationaal Fietscongres in Tilburg de F10 een feit geworden. De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk heeft de oprichting van het netwerk van ambitieuze fietssteden bekend gemaakt. Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle vormen samen de F10.

Samen met het Rijk, vervoerregio’s en provincies werken ze aan een verdere groei van het fietsgebruik in Nederland. Het streven is dat in de komende tien jaar het fietsgebruik met twintig procent groeit.

Fietssteden verenigt u!

De F10 is een open netwerk met ruimte voor meer ambitieuze fietssteden. Elkaar versterken en leren van elkaar staan voorop. De F10steden investeren fors in fietsvoorzieningen. Samen gaan ze voor een hogere plek van de fiets op de politieke agenda en meer investering en innovatie op fietsgebied. De F10 is hét vliegwiel voor krachtig beleid, gericht op nog verdere groei van het fietsgebruik in Nederland.

De fiets is hét vervoersmiddel van de toekomst, zeker in steden die almaar groeien. Fietsen is snel, makkelijk, toegankelijk en schoon. Het levert niet alleen grote maatschappelijke baten op, het is ook nog eens bewezen kosteneffectief: de investeringskosten per reizigerskilometer zijn vele malen lager dan auto, bus of trein.

Foto: Jan Hendrik van der Veen

Eén gedachte over “Groningen partner in netwerk van ambitieuze fietssteden

  1. Ik mocht altijd graag fietsen, maar door de fietsonvriendelijkheid van de studenten en andere fietsers die zich aan god nog gebod houden, voel ik mij, ondanks de prachtig aangelegde fietspaden niet meer op mijn gemak tussen al die ongeleide projectielen.
    Het sucses van de fietsvrendelijkheid van Groningen trekt zoals gewenst vele fietsers er zou alleen ook streng gehandhaafd moeten worden, want uitgebreidelde groei noopt tot strengere regels en handhaving, anders kan het fietsplan nog wel eens aan zijn sucses ten onder gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *