Hoe schoon is de lucht nabij oversteek fietspad Eikenlaan

Sinds kort hebben de fietsers voorrang op de Eikenlaan. Een kwestie van wennen, want wie ook voorrang heeft het blijft een probleem. Bij het vastlopen van het verkeer op de Eikenlaan ontstaan en problemen voor de hulpdiensten die geen kant op kunnen. Dat was zo en is in de nieuwe situatie ongewijzigd gebleven. Komende vanaf Selwerd richting Paddepoel wordt het zicht van de fietser ontnomen door de wachtende bussen en is het oppassen geblazen. Voor voetgangers ontbreekt een zebra voor een veilige oversteek te kunnen maken. Dan rest nog de luchtkwaliteit. Voor bewoners in de woningen tegenover De Parrel is het op het balkon zitten er niet meer bij. De uitlaatgassen van de ronkende auto’s die staan te wachten op de vele overstekende fietsers is het probleem en ze vragen zich af hoe het nu met de luchtkwaliteit gesteld is.

Misschien een idee om automobilisten te wijzen om de ringweg te nemen en de 30 kilometer in te voeren op het gedeelte waar alle scholen aan gelegen liggen. Dus vanaf de Dierenriemstraat tot aan de Kastanjelaan. Veilig naar school en naar de voorzieningen rondom onze wijken.

 

3 gedachten over “Hoe schoon is de lucht nabij oversteek fietspad Eikenlaan

 1. Laten ze maar een flyover maken.
  De auto over het verhoogde wegdek en de fietser d’r onder door.
  Een 30km.weg maken lost de stagnatie van het autoverkeer niet op en de automobilist extra om laten rijden is ook niet millieuvriendelijk.

  • De oude op- en afritten aan de Iepenlaan in ere herstellen dat zou nog beter zijn.
   Dan ben je heel wat sluipverkeer kwijt wat nu over de Eikenlaan gaat.
   De basis van deze op- en afritten (richting Paddepoel) liggen er nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *