Groningen Swim Challenge zwemt 159.195 euro bij elkaar op voor Kanker Researchfonds UMCG

Gisteren, 27 augustus stond de 7e Groningen Swim Challenge op de agenda. Vanaf 05.30 werd er vanaf Zoutkamp vertrokken voor De Classic Swim waar het allemaal is mee begonnen. In teams van maximaal zes personen wordt in estafettevorm door het Reitdiep naar Groningen gezwommen, dwars door het prachtige Groninger landschap, een afstand van vijfendertig kilometer. Alles voor de strijd tegen kanker. De opbrengst dit jaar: 159.195 euro!

Het bedrag werd zaterdagavond bekendgemaakt op het podium van de Radio NL Zomertoer die op de Grote Markt staat. Even na 21.00 uur beklom drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo het podium om het bedrag aan het publiek bekend te maken: 159.195,00 euro. De Groningen Swim Challenge werd voor de zevende keer gehouden. Dit jaar deden er 275 deelnemers mee die meededen aan de Ultra Swim, Classic Swim of City Swim. De Ultra Swim begon zaterdagochtend in alle vroegte bij Zoutkamp waarna deelnemende teams richting Stad zwommen. De eerste team arriveerden rond 17.30 uur in de binnenstad.

Over het UMCG Kanker Researchfonds

Het UMCG Kanker Researchfonds steunt kankeronderzoek in het UMCG. Het kankeronderzoek heeft als doel kanker te voorkomen, maar ook om meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van een leven met kanker te verbeteren.

Kanker kent geen leeftijdsgrenzen. Het fonds steunt daarom kankeronderzoek voor kinderen, (jong)volwassenen en ouderen, waarbij de drie thema’s die het UMCG onderscheidt de leidraad zijn voor ondersteuning van financieringsaanvragen.

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *