Groningen van toen | In de tijd dat “Sterren in het bos” erg populair was.

De muziekkoepel in het Sterrebos uit 1928

In 1969 presenteerde Provadya? de eerste plannen om een openluchtpopmanifestatie te organiseren in het Sterrebos. Echter duurde het tot 1974 voordat er een popfestival als onderdeel van het door de gemeente gesteunde zomerfestival plaatsvond, onder de naam Sunday in the Park. In 1975 werd het festival onderdeel van de Zomermanifestatie en een jaar later gingen de evenementen door onder één paraplu.

Het festival groeide uit tot een jaarlijks terugkerend evenement, vanaf 1977 onder de naam Sterren in het Bos. Het festival werd georganiseerd tijdens een aantal opeenvolgende zondagen tijdens de zomermaanden, met popmuziek, jazz, wereldmuziek en theater. Als podium werd meestal de muziekkoepel uit 1928 van de architect Siebe Jan Bouma gebruikt. 

Bron: Wikipedia  Foto: Jan Hendrik van der Veen

1 gedachte op “Groningen van toen | In de tijd dat “Sterren in het bos” erg populair was.

  1. De muziekkoepel was maar één van de twee podia en hier speelden meestal de kleinere acts. Er was ook een tijdelijk podium dat groter was en waar dus ook de grotere/bekendere bands speelden De laatste jaren van de Zomermanifestaties werden de optredens in het Stadspark gehouden omdat er door het vele publiek teveel schade aan de beplanting in het Sterrenbos ontstond. Het werd toen “Sterren in het Park”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *