Groninger duurzame stadsgids vandaag van start

Kies jij voor duurzaamheid als je iets koopt? Of vind je het uitzoeken stiekem toch gedoe? Vanaf vandaag kun je hiervoor kijken in de duurzame stadsgids van Groningen. Op deze online kaart zie je waar je terecht kunt voor de groene keuze. Zo wil stichting Groener Groningen consumenten helpen om duurzamer te consumeren.

De duurzame stadsgids is de volgende stap van Groener Groningen om duurzame keuzes tot het nieuwe normaal te maken. Op de online kaart staan nu ruim 90 winkels en andere initiatieven in en om Groningen die een groene keuze bieden. Denk aan (vintage)kleding, verzorgingsproducten en interieur, maar ook aan repair cafés en minibiebjes. Manon Prins: ‘Want het draait niet alleen om kopen, maar ook om langer doen met wat je hebt of iets een tweede leven geven. Zo willen we met Groener Groningen duurzamer consumeren makkelijker én leuker maken.’

Voor en door Groningen

Groener Groningen gelooft in zichtbaarheid door verbinding. De kaart is het vervolg op de raamborden die tijdens het Sustainable Moments Festival in september in Stad te zien waren. Hij is gemaakt samen met winkeliers en Lutje Lokaal, want bij Groener Groningen geloven ze in de kracht van samen. ‘Er zijn in Groningen zoveel mooie aanbieders van duurzame keuzes, maar ze zijn nog niet bij iedereen bekend. Door onze kennis te bundelen weten we samen zoveel meer. Dan wordt de groene keuze makkelijker, en ook leuker, omdat we het samen doen’, aldus René Raap.

Wil je zien wat Groningen aan duurzame keuzes te bieden heeft? Kijk dan op stadsgids.groenergroningen.eu of scan de QR-code bij dit artikel. En mis je nog een duurzame locatie? Via de kaart geef je hem eenvoudig door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *