Groninger gemeenten kom uit de kast

Robert de Witt (Statenlid), Henk Hensen (Statenlid), Ankie Voerman (Statenlid), Annelies van Santen (voorzitter COC Groningen en Drenthe), Eelco Eikenaar (gedeputeerde) en Geert Engelkens (Statenlid).

Vanaf vandaag is Groningen Regenboogprovincie. De provincie Groningen organiseerde vanmiddag samen met COC Groningen en Drenthe in het provinciehuis het Regenboogsymposium, om aandacht te vragen voor de emancipatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekseconditie (LHBTI’ers). Dit is nodig, want LHBTI’ers worden nog steeds niet overal geaccepteerd. De provincie wil dat iedereen zich veilig voelt in Groningen roept daarom de gemeenten op  de veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van LHBTI’ers te bevorderen.

Gedeputeerde Eikenaar: “Gemeenten, zet je in voor de acceptatie en veiligheid van LHBTI

De provincie vindt het belangrijk dat gemeente actief zijn in de LHBT-emancipatie, of ze nu regenbooggemeente zijn of niet. Het durven uitkomen voor de seksuele geaardheid is nog steeds niet vanzelf sprekend. Ook zijn er grote lokale verschillen in de sociale acceptatie van LHBTI’ers lokaal behoorlijk verschillend.

Symposium geslaagd
Met ruim 100 deelnemers, sprekers als Annelies van Santen, voorzitter COC Groningen en Drenthe, en Anita Brands van de gemeente Oldambt over de vormgeving van LHBTI-beleid in Oldambt, workshops over Veiligheid, Ontwerpen LHBTI-beleid, Roze 50+, Sport, Voorlichting en een informatiemarkt was het een geslaagde middag.

Tentoonstelling roze ouderen
In het Atrium van het provinciehuis is tot eind mei de tentoonstelling ‘Stormachtig stil’ te bezichtigen, van Eveline van de Putte.

Foto: Provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *