Groninger grazers verlaten de stad

Het was begin april dat de Groningers de schaapskudde mochten ontvangen in het Noorderplantsoen. Een heel seizoen heeft de kudde haar werk gedaan.  We kwamen de kudde op diverse plekken in de stad tegen en de herder Bouke Arends twitterde met regelmaat waar en hoe het was. Velen hebben de kiekjes weer vastgelegd van de mooie veldgezicht rondom Groningen.

Twee lammetjes waren geboren in de tussentijd laat Bouke Arends ons weten. Vandaag hebben we ze mogen uitzwaaien vanaf de Bunder op het Zernike terrein. Met de vrachtwagen in zicht, verdwenen de schapen, en logisch, er gaat niets boven Groningen, zullen ze gedacht hebben. Namens alle bewoners van de stad namen we afscheid van Bouke Arends en zijn schapen. Deze gingen vandaag naar Nieuw Dordrecht en komen volgend jaar weer terug. Alle foto’s van deze morgen: klik hier

Een film-impressie van vanmorgen.

Eén gedachte over “Groninger grazers verlaten de stad

  1. Wat heeft de schaapskudde met schaapsherder Bouke Arends weer goed hun werk gedaan deze afgelopen zomer , ik heb ze tijdens mijn fietstochtjes vaak eèns opgezocht en ook af en toe een fotoòtje van hun gemaakt . Het was z`n leuk tavereeltje , ik kijk al weer uit naar het volgend jaar . geweldig door dit mooie filmpje en de fotos kunnen we allemaal meegenieten van dit afscheid !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *