Groninger in hongerstaking tegen gaswinning

Jan Holtman uit Wildervank is vanaf maandag 12 maart begonnen met zijn hongerstaking. Hij heeft zijn tent opgezet op een stukje grond voor het Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam en is vastberaden tot het uiterste te gaan als er niet wordt voldaan aan zijn eisen.  Gisteren op de 3e dag gaat het naar omstandigheden goed met Jan Holtman. Inmiddels heeft een gesprek plaatsgevonden met de directeur van Centrum Veilig Wonen, kwam John Lanting en Radio 1 langs. Jan is omringt door sympathisanten en actievoerders die 24 uur per dag waken over zijn gesteldheid.

In de verwarmde, witte tent waar Jan slaap en een groot deel van zijn tijd doorbrengt, staat een bed en een tafel met wat tuinstoelen. Van hieruit houden vrienden en sympathisanten Jan in de gaten en worden gasten en de pers ontvangen. Jan drinkt alleen vruchtensap en vertelt dat hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme zijn hongerstaking beleeft. Hij geeft aan dat het kamp steeds groter zal worden naarmate hij meer bekendheid krijgt.

Inmiddels heeft zijn actie via Facebook zich als een olievlek verspreid. “Tot zelfs in Amerika volgt men mij,” vertelt Jan. Holtman heeft wel vaker meegedaan aan acties en demonstraties gerelateerd aan de aardbevingsproblematiek, maar is altijd op de achtergrond gebleven. Nu treedt hij alsnog op persoonlijke titel op de voorgrond en wil hij naar eigen zeggen “met een hongerstaking beginnen om uit een volledige impasse te komen voor mensen die volledig in de problemen zitten.”

Op de site van Gazet van het Noorden een uitgebreid dagelijks verslag.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Eén gedachte over “Groninger in hongerstaking tegen gaswinning

  1. Ik zou graag zien dat de groningers deze man half staan, veel respect voor deze man, jullie worden in den haag de gek aan gestoken, we zijn veel te soft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *