Groninger kinder- en jeugdkoor maakt haar eigen voice

muziek-koren-groningen kinder- en jeugdkoor-voorbereiding zomerconcert (2 van 4)Een geweldig inspirerende componeer ochtend en middag met het Groninger Kinder- en Jeugdkoor;  waar de zelfgemaakte liedjes worden voorbereid voor het aanstaande zomerconcert 2013.  Dirigente Japke Hartog had assistentie van drie collega’s die in groepjes werkten en de teksten van de kinderen in samenspraak van melodieën componeerden met als resultaat eigen eigentijdse liederen die de basis vormen voor verdere uitwerking en zeker op het komende zomerconcert een als harmonisch geheel ten uitvoer gebracht zullen gaan worden.

Jonge talenten die in de media meer aandacht verdienen. Zo verwijzen de Groninger wethouder Dig Istha en burgemeester Peter Rehwinkel regelmatig naar het jonge talent wat in Groningen tot wasdom is gekomen. Groningen de muziekstad bij uitstek dient haar talent met regelmaat uit te lichten.

Het Groninger Kinder- en Jeugdkoor

De geschiedenis van het Groninger Kinderkoor gaat terug naar het begin van de vorige eeuw. Sinds 1976 staat het bekend onder de huidige naam. Omdat veel enthousiaste jongeren, met plezier in zingen, niet rond hun dertiende wilden stoppen werd daarnaast in 1990 het Jeugdkoor opgericht. Sindsdien gaan ze samen verder, jarenlang onder de bezielende leiding van Loes Jeltes en Japke Hartog. Sinds de zomer van 2012 is de directie van beide koren in handen van Japke. Wil je ook je zangtalenten verder ontwikkelen? Meld je aan op de site: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *