Portret Maxima gereed nu Willem Alexander nog!

kunstGroningen kent kunstenaars die mogelijk nog nooit uitgenodigd zijn door de politiek als het portretten betreft van het Koningshuis, zoals bijgaand portret van de huidige prinses Maxima gemaakt door kunstschilder Lucius uit de stad Groningen. De PvdA heeft het voornemen om een portret door kunstenaars te laten maken van de toekomstige Vorst, Willem Alexander van Oranje.

 

Prinses Maxima kan straks zo ergens geplaatst worden als Koningin Maxima maar welk kunstwerk komt er straks te hangen in de Groninger Rijksgebouwen? We wachten af hoe het college in Groningen deze plannen van een partij die vaak anti-Koningshuis is, worden opgevat.

Het is gebruikelijk dat er in de Groninger Raadszaal een portret hangt van het regerend staatshoofd. Met de inhuldiging van Koning Willem Alexander zal er dus een nieuw portret moeten komen.

De wethouder van cultuur zou hiervoor een bedrag moeten reserveren en de prijsvraag uitschrijven. Een jury van kunstkenners moet de kandidaten selecteren. Hun voorstudies kunnen in het Stadhuis aan het publiek worden getoond, zodat de Stadjers ook mee kunnen stemmen. De PvdA heeft dit plan voorgelegd aan het College.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *