Groninger Landschap ontvangt 25.000 euro Rabobanken

natuur-educatie-1Stichting Het Groninger Landschap heeft van de vier Groningse Rabobanken 25.000 euro gekregen. Het bedrag is bijeen gespaard door bedrijven en instellingen in de Provincie Groningen op een zogenaamde ‘Streekrekening’. Het geld wordt gebruikt voor jeugdeducatie. De ambitie van Het Groninger Landschap is om ieder schoolkind uit Groningen kennis te laten maken met de natuur in hun directe omgeving.

 

De vier Rabobanken in de provincie Groningen zijn in 2012 gestart met een zogenaamde ‘Streekrekening’ voor Het Groninger Landschap. Dat is een spaarrekening voor bedrijven en instellingen. De deelnemers ontvangen rente, zoals op iedere spaarrekening. Over iedere euro rente, storten de banken een deel in een fonds voor Stichting Het Groninger Landschap. Daarnaast hebben de bedrijven en instellingen de mogelijkheid om een extra bijdrage te leveren door een deel van de rente aan Het Groninger Landschap te doneren.

 

Over 2012 leverde dat 25.000 euro op.  Jan Dijk, adviseur Coöperatie en MVO van Rabobank Stad en Midden Groningen: “De Groningse Rabobanken steunen met de Streekrekening het project Jeugdeducatie van Het Groninger Landschap. Het Groninger Landschap heeft als doelstelling alle kinderen minimaal één keer in hun basisschooltijd het Groninger Landschap te laten beleven. Dat is een doelstelling die de Rabobank van harte onderschrijft. Daarom steunen wij, samen met de deelnemende bedrijven en instellingen, het project Jeugdeducatie. Het is een mooie manier om onze maatschappelijke en lokale betrokkenheid te tonen. Zo sparen we samen het Groninger landschap. “

 

Het Groninger Landschap gebruikt de opbrengsten van de Streekrekening  voor jeugdeducatie. Coördinator Michel van Roon van Het Groninger Landschap: “Onze ambitie is om ieder schoolkind uit de provincie Groningen de natuur in te krijgen. Zo hoopt Het Groninger Landschap de jeugd bewuster te maken van de natuur en het belang van de bescherming ervan. Onze vrijwilligers organiseren lessen op scholen. Schoolklassen bezoeken onze bezoekerscentra om daar een les volgen. Het Groninger Landschap gebruikt de 25.000 euro van de Streekrekening om een nieuw lesprogramma te ontwikkelen over zoogdieren.”

 

In 2012 heeft Het Groninger Landschap ruim 5000 kinderen bereikt door les te geven op 45 scholen (dat is 15 % van alle basisscholen in de provincie Groningen) . Ruim 1300 leerlingen bezochten een bezoekerscentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *