Groninger Museum bekritiseert China met Fuck Off 2

kunst, kunstexpositie groninger museum, fuck off 2Vanmiddag, 25 mei 2013, werd de tentoonstelling Fuck Off 2 geopend in het Groninger Museum.  Voorafgaand aan de opening kon de pers kennis maken met de tentoonstelling. Middels een videoconferentie werd gelegenheid gegeven voor het stellen van vragen aan de samensteller van deze expositie Ai Weiwei. De Chinese kunstenaar deed dit vanuit Beijing, omdat hij China niet mag verlaten wegens zijn kritiek op de Chinese regering.

Alle foto’s van vanmiddag: klik hier

Fuck Off 2 geeft na de eerste Fuck Off dertien jaar geleden in Shanghai, een nieuw overzicht van meer dan dertig jonge Chinese kunstenaars die zich afzetten tegen de autoriteiten. De tentoonstelling werd samengesteld door Ai Weiwei, Feng Boyi (curatoren van Fuck Off) en Mark Wilson, chief curator van het Groninger Museum.

Fuck Of 2 gaat verder met ‘niet samenwerken’ en ‘compromisloosheid’. Ze onthult, betwijfelt, documenteert en bekritiseert de onverbloemde werkelijkheid in China. Bovendien is de tentoonstelling een hernieuwd verwerpen en uitdagen van de symbolische systemen van de Chinese overheid, de mainstream en de pulpcultuur.

De expositie is in het Groninger Museum te zien tot 17 november 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *