Groninger Museum verheugt met twee Graffiti kunstwerken

mick-la-rock-style-wars-2021-zaalfoto-graffiti-in-groningen 2021

In het Groninger Museus is van 20 november 2021 t/m 6 februari een speciale expositie Graffiti in Groningen te zien. Mick La Rock en de Groningse graffitikunstenaars Stars en Werk maakten hiervoor twee nieuwe doeken die door het museum zijn aangekocht.

stars-wak-terra-2021-zaalfoto-groninger-museum 2021

Museumdirecteur Andreas Blühm: “Het Groninger Museum heeft een lange traditie met het verzamelen van graffiti en het verzamelen van werk van Groninger kunstenaars. De meesterwerken gemaakt door Mick la Rock en Stars & Weak vallen precies in beide categorieën. We zijn blij dat we ze dankzij de steun van Groninger Museum Salon in onze collectie kunnen opnemen.”

Graffiti in Groningen

De pioniersjaren van graffiti en street art in Groningen worden herbeleefd in de expositie Graffiti in Groningen met verhalen, fotografie en film. In de jaren ’80 kende de stad Groningen een levendige graffiti scene: een artistieke beweging die ontstond uit subculturen als punk en hiphop. De presentatie is samengesteld door Stichting Kladmuur, onder leiding van Hugo Engwerda, in samenwerking met graffitikunstenaar/-conservator Aileen Middel (Mick La Rock). Als aanvulling verschijnt de publicatie Kladmuur: Pioniersjaren van graffiti in Groningen 1978-1992.

Graffiti in New York

Het Groninger Museum was een van de eerste musea wereldwijd dat, onder leiding van toenmalig directeur Frans Haks, al in de jaren ’80 graffiti en street art erkende als kunstvormen en dit begon te verzamelen. Naast JR: Chronicles en Graffiti in Groningen is in twee zalen de vaste collectie werk te zien van toonaangevende kunstenaars uit de New Yorkse scene waaronder NOC 167, Dondi, Blade, Quik en Phase 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *