Groninger persfotografen in Forum in gesprek over hun werk

In het kader van de foto-exposities in het Forum dook Noorderpers gisteravond 11 december onderleiding van Martijn Folkers  met persfotografen Corné Sparidaens en Peter Wassing de fotojournalistiek in. Met regelmaat komen we de heren tegen en veel werk zien we terug ondermeer in het Dagblad van het Noorden.

Het gesprek met  de persfotografen ging over hun werk anno 2023. Wat is er veranderd door sociale media, online verslaggeving, polarisatie in de samenleving en digitale fotografie?

Op welke foto zijn ze trots, welke hadden ze misschien liever niet gemaakt en welke foto van een ander hadden ze graag zelf gemaakt?

Corné Sparidaens rechts en Peter Wassing links

Corné Sparidaens

Corné Sparidaens studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Van 1994 tot 2000 werkte hij als freelance fotograaf voor Brabants Nieuwsland. Van 2000 tot 2013 was hij in dienst bij Dagblad van het Noorden. Sinds 2014 werkt hij als freelance fotograaf vanuit Groningen voor onder andere Dagblad van het Noorden, Algemeen Dagblad en het Financieele Dagblad.

Zijn werk is meermaals onderscheiden. In 2022 won hij de 1e prijs Zilveren Camera in de categorie Nieuws Regio Serie. In 2021 won hij de 2e prijs Zilveren Camera in de categorie Nieuws Internationaal Enkel en de 2e prijs in de categorie Nieuws Regio Serie.

Peter Wassing

Peter Wassing is al meer dan veertig jaar fotograaf.  In die tijd heeft hij het werk als persfotograaf enorm zien veranderen. Hij werkt vanuit Groningen en fotografeert voornamelijk voor de kranten in Noord-Nederland.

Foto’s: Jan Hendrik. van der Veen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *