Groninger politici storen zich aan ‘misselijkmakend pamflet’ PVV

groningen-paddepoel-morgensterlaan-moskee-1

ongevraagde foto in pvv folder

PvdA en D66 in de Groninger gemeenteraad hebben dinsdagavond fel uitgehaald naar de provinciale fractie van de PVV. Ook wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) maakte van zijn hart geen moordkuil meld RTV-Noord.

De Groninger politici storen zich aan een folderactie waarin de PVV protesteert tegen een nieuwe moskee in de Groninger wijk Selwerd. PvdA-commissielid Hukema sprak van een ‘misselijkmakend pamflet’. D66-raadslid De Rook zei te hopen dat de gemeenteraad in de toekomst verstoken blijft van ‘de verwerpelijke gedachten van de PVV’. Wethouder Roeland van der Schaaf noemt de actie ‘weerzinwekkend’.

De PVV verspreidde onlangs 6000 folders in Selwerd, waarin mensen worden opgeroepen een bezwaar in te dienen tegen de nieuwbouw van de moskee. Volgens de provinciale PVV-fractie zorgt de moskee voor overlast. Ook zouden moskeebezoekers zich schuldig maken aan wangedrag, zo stelt de partij.

Volgens partijen in de gemeenteraad weet de PVV niet waar ze over praat. Raadslid Anne Kuik (CDA) wees erop dat het gebedshuis voor moslims al twintig jaar in de buurt is gevestigd. De gemeenteraad ziet dan ook geen aanleiding om nieuwbouw tegen te houden. Wel wil de raad dat de gemeente, het moskeebestuur en bewoners met elkaar in gesprek gaan over mogelijke parkeeroverlast.

“Toch ben ik wel trots op dit parkeerprobleem”, zei Jimmy Dijk (SP). “Op veel plekken in Nederland is de bouw van een nieuwe moskee een probleem. In Groningen is parkeren het grootste probleem.” Begin december praat de raad opnieuw over de nieuwbouw.

Bron: RTV-Noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *